2012-09-30

Pilhäck med växtvärk

Efter vi väldigt mycket vatten i trädgården, inte bara nu, var det mycket praktiskt att plantera en pilhäck. Den planterades våren 2011. Enligt instruktionen skulle den klippas hård i vintras och det gjorde jag. Även jag undrade om den verkligen skulle blir grönt. Men det var inget problem alls. Tvärtom, den bara växte och växte. Jag fick klippa den 3 ggr under säsongen och den är hur tät som helst. Så, om någon fundera att plantera en snabb växande häck som insiktsskydd måste det här vara den allra snabbaste lösningen.
Pilhäcken i början av Maj-månaden

Och samma ställe igår.

2012-09-29

Skördefest i liten skala


Idag var det dags för fänkålen. Jag sådde den alldeles för sent, men tills sist blev det något i alla fall. Och Herr Sten kommer att trolla fram något riktig gott!

2012-09-14

Eldkrona


Sista glöden som min eldkrona visa just nu. Den var så härlig hela sommaren. Hon er verkligen en av mina favoriter. Tycker att det är så spännande med olika färger i en och samma blomma.
Fru Sten - som hoppas att den blommar nästa sommaren igen.

2012-09-08

Blomsteräng

I våras var vi på under en långhelg i Paris, Herr Sten och Fru Sten. I en liten butik med många roliga grejer för trädgård och uteliv hittade vi en spännande fröblandning till en blomsteräng som ska dra till sig extra många fjärilar och humlor. Den följde med även vi var lite oroliga om blommorna skulle komma tycker om förflyttningen till Sverige. I ett hörn med pilhäck på tre sidor och en hammock mitt i skulle det blir en blomsteräng.
Så såg det ut i våras:

Hammocken som är uteplats "nr3"

Men den franska blomsterängen ville inte växer als. I stället blev det mycket svensk ogräs. Till sist, mitten av augusti, när vi hade gett upp hoppet redan, då dök blomsterängen upp. Och många fjärilar och humle blev det också när man vilade i hammocken.

Och nu blommar blomsterängen.