2012-06-29

Ogräset - igen

Än så länge kämpat vi fortfarande med att kultivera några områden i trädgården.
Vi är långt ifrån färdiga.

På denna resa provade vi olika strategier för att blir av med ogräset.

Helt i början provade jag den klassiska varianten med att samla ogräset i stora svarta sopsäckar för att frakta dem i bilen till soptippen. Det är inte bra om man har så stora mängder därför att: sopsäckar kan spricka vid hanteringen och det är ytterst kladdigt när man tömmer säckarna.

Nästa försök var att samla allt på ett hög i kanten av trädgården. Sedan lånade vi släp, skyfflade allt skräp på släpet, åkte till soptippen och krafsade ner allting igen. Den varianten var inte als bra, det tar mycket tid och är ett oerhört tungt jobb. Dessutom får man inte glömma att även släpet måste göras rent därefter. Detta gjorde vi bara en gång – vi var helt slut därefter!

I fjol beställde vi hem en stor container för trädgårdsavfall. Det var mycket bekvämt, men, kostar en hel del och är inte så roligt att ha den stående på tomten hela sommaren.

I år testar vi nästa variant som vi är ganska nöjd med hittills. Vi köpte hem väldigt många murarhinkar, 12 liters storlek. Det är det som man (även jag) kan lyfta utan att skada sig. Dessa hinkar fylls en efter en och samlas under ca två veckor. Det är ca 40 hinkar, så det är en hel del ogräs som kan grävas upp. Sedan tar vi släpet och kör allting till soptippen. Vi har stora fördelen med att soptippen finns 4 km hemifrån. Och stället där vi kan låna släpet för 100kr ligger på vägen. Detta känns som en bra variant. Och kanske blir vi färdiga med det värsta i år.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar