2012-07-03

Släktens råd och erfarenhet

Det är Fru Sten som skriver följande rader – lika bra att nämna det direkt. Jag skriver ibland lite konstigt och det beror på att jag är från Tyskland från början. Men kunskapen om språket blir bara bättre och bättre.

Det jag tänkte skriva om egentligen – i vår släkt är det många som ha en trädgård och pysslar om sina växter på ett fantastiskt sätt. Mina föräldrar t ex. vann priset för vackraste trädgård 2010 i deras samhälle. Och trädgården är vackert varje år, jag var där bara förre några veckor sedan. 

Hälsning från mina föräldrars trädgård
Just nu har vi besök från Tyskland, också släkt med egen trädgård. Och jag var verkligen nervöst inför besöket. Men, det gick bra! 

Antingen betrakta man att glaset är halv full som optimist eller halv tömt som pessimist. Vi går ju omkring i vår trädgård med ca 1384 olika projekt och tycker att den har kommit långt. Men tänk om kära släkten skulle bara säger, men snälla vad ha ni gjord – hälften är ju fortfarande mark med bara ogräs. Nej, det gjorde de inte alls. Det blev uppskattande ord som gjorde oss verkligen glada. Och arbetar vi vidare, lika glad och optimistisk som alltid och några nya projekt som gro i tankarna alla redan.

3 kommentarer:

 1. Oj Oj OJ vilka rosor dina föräldrar har! Vet du vad de heter?
  Hälsningar,Karla.

  SvaraRadera
 2. Trevlig släkt, trädgårdsmänniskor brukar vara glada, trevliga och förstående :-) Nu har jag klickat in mig som följare, tänk jag blev nr. 1!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Att Anna: Tack Anna, hur roligt som helst!
  Att Karla: Nej tyvärr, jag frågade faktist sist men det noterade just inte dessa. Jag var själv också intresserad att få veta. Hälsningar / Fru Sten

  SvaraRadera