2012-06-24

Stenar - stenar - och ännu fler stenar


Vi bor mitt i Småland, då hittar man alldeles för många sten i marken. Det kan blir ganska frusterande ibland, framförallt i våras när det dök upp ännu fler stenar i redan färdiga rabatterna.
Det vettigaste är att använder det som finns. Därför blev det en hel del stenhög i trädgården. Inte alla stenhög blir med växter - även det blir ganska snyggt. Jag ska komma tillbaka till detta någon gång senare.
Däremot blev det ett stenparti med växter. Stenpartiet som påbörjades redan innan vi satt igång på riktig med trädgården har blivet ganska stort och fint under tiden. Man läser ganska ofta att stenpartier gör mycket arbete. Men det tycker inte jag. Eller, ja, det var mycket arbete att bygga den. När stenpartiet byggdes la vi ut dyk, alla stenar tvättades rent. Sedan byggdes allting ihop och tomrum fylldes med singel. Det är inte många växter, därför ha dom plats att utbreda sig. Vi tycker att den blev hur snyggt som helst.Hälsningar / Fru Sten

2 kommentarer:

 1. Hej Fru Sten!
  En nyfödd (nästan) bloggiskompis, vad roligt! Och extra roligt att du hittat till zonlistan på min blogg! Hoppas du ska hitta många likasinnade kompisar där, jag vet att alla som har varit med ett tag har fått nya besökare som bott i närheten:-))

  Jag fnissade lite åt ert köp av en padda, det är ett bra tecken på ambitionsnivån:-) Smart att ha och en bra andrahandsmarknad finns alltid där när man är färdig.
  Stenpartiet ser jättefint ut, jag är själv väääldigt förtjust i just lite torktåligare växter och växter som klarar sig alldeles utan så mycket krav på livet.

  Ha det gott, kram Hillevi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hillevi, tack för din kommentar som är dessutom den första vi fick! Och det gläder mig extra mycket att den kom från dig då jag har läst din blogg sedan väldigt länge.Vi fick många inspirationer genom dig.

   En fortsatt fin söndag önskas
   Herr och Fru Sten

   Radera