2012-07-01

Första ritningen


Trädgården planerades i datorn vintern 2010/2011. Idén var att ge möjlighet för många uteplatser och ytor med olika karaktär. Det innebär korta siktlinjer och svängda gångar. Uteplatserna är numrerade från nummer 1 som är vid det stora huset, nummer två är vid gårdshuset och gjordes redan 2010. Nu är nummer 3, 4, 6 och 7 klara. Någon gång 2013 är nummer 5, 8 och 9 klara och när syrénbersån har vuxit upp 2015-2016 blir nummer 10 klar att användas.

Men då har vi troligen redan börjat ta bort mer gräsmatta och utvidga med en äppellund och ännu mer rosor. Växthuset är placerat främst för att skapa trevliga miljöer mer än optimala odlingsförutsättningar.

Bakom växthuset fanns ett område vi först inte visste vad vi skulle ha till tills vi en dag kom på den briljanta idén. En boulebana. Boulebanan invigdes 1:a advent 2011. Grundstrukturen i trädgården har förverkligats men gångarna är krokigare och uteplatserna fler än på skissen.
Skrev: Herr Sten

1 kommentar:

  1. Hej på er herr och fru Sten! Nu hittade jag hit och det var ju roligt. Men ni får allt lägga till en sån där Friend connect-funktion så man kan bli synlig följare.

    Kram från en annan ingenjör, landskapsdito

    SvaraRadera